Chiński syndrom restauracja

Chiński syndrom restauracja jest zbiorem objawów, że niektórzy ludzie po zjedzeniu chińszczyzny. Dodatek do żywności nazwie glutaminian ( M S G ), ma wpływ, lecz nie wykazano, jestsubstancją, która powoduje, że ten warunek.
Przyczyny 1968, sprawozdania z szeregu poważnych reakcji na chińskie jedzenie po raz pierwszy zostały opisane. M S G uznano zaprzyczynę tych objawów. Od tego czasu w wielu badaniach nie udało się wykazać związku między M S G i objawy, że niektórzy ludzie opisują po zjedzeniu chińszczyzny. W związku z tym, nadal M S G być stosowane w niektórych posiłków. Jednakże, możliwe jest, że ludzie, są szczególnie wrażliwe na dodatki do żywności, jest chemicznie i M S G podobne do jednej z substancji mózgu najważniejszych glutaminianu.
Symptoms Chest pain Flushing Headache Numbness lub pieczenie w lub wokół mouth Sense na twarzy i ciśnienia lub swelling Sweating Exams Tests syndromem chińskiej restauracji jest zwykle rozpoznawana na podstawie objawów. Lekarz może zadać następujące pytania jak :
Jadłeś chińskie jedzenie w ciągu ostatnich 2 godzin Jadłeś inne jedzenie, które może zawierać glutaminian w ciągu ostatnich 2 godzin następujących objawów ?. Most, takich jak bóle głowy lub zaczerwienienie skóry, nie wymagają leczenia.
zagrażające życiu objawy wymagają natychmiastowej pomocy medycznej. Mogą być podobne do innych ciężkiej reakcji alergicznej i obejmuje:
palpitations Shortness pain Heart Komoda breath Swelling z ( prognozy) throat Outlook Większość ludzi odzyskać od łagodnych przypadkach syndromu chińskiej restauracji bez leczenia i bez trwałych problemów. Ludzie którzy doświadczyli zagrażające życiu reakcje muszą być bardzo ostrożni, co jedzą i zawsze powinny nosić leki przepisane przez lekarza do leczenia w nagłych wypadkach. Kiedy należy skontaktować się z lekarzem specjalistą Jeśli wystąpią takie objawy, jak duszność, kołatanie serca, ból w klatce piersiowej lub obrzęk warg lub gardła, udać się do najbliższego pogotowie natychmiast.
Alternatywne nazwy Hot głowy pies; indukowaną glutaminianem astmę; M S G ( glutaminian sodu) zespół Referencje Bush R K, Taylor S L. Niepożądane reakcje na dodatki do żywności i leków. In: Adkinson N F Jr, red.. Middleton Alergia: Zasady i praktyka.7-sze ed. Philadelphia, Pa: Mosby Elsevier, 2008 : rozdz 66.
Data aktualizacji: 28.10.2010 aktualizacja przez : Linda J. Vorvick, M D, Dyrektor Medyczny Medex Northwest Division Studiów Asystent lekarza, University of Washington School of Medicine. Także : David Zieve, M D, H A M, Dyrektor Medyczny,. D.. M., Inc.
.Doczytaj tutaj więcej:
4flex kiedy będziesz mógł.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: